Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Άνθρωπος ξεψύχησε στο κεντρικότερο σημείο της Καστοριάς


Σοκ στην Καστοριά: Νεκρός μέσα στο συντριβάνι κεντρικής πλατείας

Εχθές 26/05/2016 άνθρωπος ξεψυχούσε μπρούμυτα στο σιντριβάνι και μέσα στο νερό, όταν άλλοι περπατούσαν , άλλοι κάθονταν στα παγκάκια και παιδιά παίζανε σε κοντινή απόσταση.
Αργότερα και αφού έγινε κορυφαίο θέμα των τοπικών και όχι μόνο ειδήσεων και του διαδικτύου, το θέμα ουσιαστικά "έκλεισε" και απλά ανακοινώθηκε πως η αιτία θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή, ενώ είχε δυο φορές, προηγουμένως και την ίδια ημέρα, επισκεφθεί το νοσοκομείο.
Δεν τίθεται θέμα κατηγόριας για τους γιατρούς, ούτε για το Κράτος, ούτε για τους αρμοδίους, αυτό είναι το πιο εύκολο, όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο προφανώς. Δεν είναι ο συγγράφων του παρόντος ούτε γνώστης, ούτε ειδήμονας επί ιατρικών θεμάτων, ούτε όλων των γεγονότων. Τα γεγονότα όμως που διέρρευσαν μαρτυρούν πως ένας άνθρωπος με έντονους πόνους πήγε στο νοσοκομείο δύο (2) φορές, οι γιατροί μάλλον έκαναν ότι αρμόζει, ας θεωρήσουμε πως λειτούργησαν άψογα, δεν βρήκαν όμως κάτι και εντέλει πέθανε από καρδιακή προσβολή μόνος και αβοήθητος σε κεντρική πλατεία της πόλης (αυτό είναι και το καλύτερο σενάριο).
Ακόμη λοιπόν και αυτό το σενάριο, το καλύτερο δυνατό, θα έπρεπε και πάλι να μας προβληματίζει, να μας γεννά ερωτήματα και να μας κάνει να αναζητούμε απαντήσεις - λύσεις. Πρέπει να αναζητήσουμε, όχι με κατηγορίες, με μένος και απειλές, πως αυτό θα αποφευχθεί στο μέλλον, τι παραπάνω ενδεχομένως πρέπει να γίνει, σε επίπεδο εξετάσεων, μηχανημάτων, οργάνωσης, γενικότερα περί του τρόπου αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων - περιστατικών, ώστε να μην ξανασυμβούν.
Γιατί οι επόμενοι μπορεί να είμαστε εμείς.