Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Για έντιμους - αξιοπρεπείς πολιτικούς

Αυτοκριτική: Πρώτοι εμείς, σαν λαός και σαν χώρα, κάναμε τραγικά λάθη και μετά, αυτά τα λάθη, έδωσαν την αιτία και αφορμή σε άλλους να μας επιβουλευτούν. Στην χώρα μας, η κοινή λογική και το δίκαιο έχει καταντήσει πολυτέλεια, δεν υπάρχει κανενός είδους αξιοκρατία και το αυτονόητο κατέστη τεχνηέντως δυσνόητο. Συνταγματολόγοι που δεν γνωρίζουν το Σύνταγμα, οικονομολόγοι που δεν γνωρίζουν οικονομικά, δικηγόροι που δεν ξέρουν νομικά και παράλληλα, όλοι αυτοί μας διοικούν. Ακόμη και τώρα, δεν λάβαμε το μάθημα μας και μας νοιάζει μόνο ο εαυτός μας (λαός και πολιτικοί). Η πολυεπίπεδη λοιπόν κατάντια μας, μας έφερε στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής κρίσης (αυτή είναι της “μόδας” τώρα). Δεν μας επέλεξαν τυχαία ή μόνο με δόλο, ήμασταν άκρως προκλητικοί και “πηγαίναμε γυρεύοντας”. Ανέλαβαν έτσι ξένοι και επί των πλείστων οι Γερμανοί, την"εξυγίανση" μας.

Ποια είναι η Γερμανία: Η Γερμανία, όσο υποθετικά και να είναι καλοπροαίρετη, δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση μια δεύτερη Γερμανία ή μια ακόμα ισχυρή χώρα στην Ευρώπη. Προφανώς, προτιμά πολύ υποδεέστερες από αυτήν χώρες, ούτως ώστε να τις ελέγχει. Άρα, τα μέτρα που υπαγορεύει σε εμάς, δεν πρέπει να θεωρούνται εκ προοιμίου ως αγαθά και πέραν κάθε αμφιβολίας. Τουναντίον, θα προσπαθήσουν να μας παν πολλά χρόνια πίσω. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως θέλουν μόνο το κακό μας, αλλά υπάρχει ένα βεβαρυμμένο Γερμανικό ιστορικό που δεν πρέπει νααγνοούμε και να λησμονούμε (“Deutschland uber alles”, δύο παγκόσμιους πολέμους, γενοκτονίες και άλλα πολλά σύνδρομα).

Τα σκάνδαλα με Γερμανία: Δεν πρέπει επίσης, να ξεχάσουμε αυτό πουείναι τοις πάσι γνωστό, πως το σκάνδαλο Siemens, έκλεισε με παραγραφή των εν δυνάμει αδικημάτων. Υπάρχουν αρκετές και ισχυρές ενδείξεις ότι πλειάδα πολιτικών χρηματίστηκε από την Siemens. Αν αυτό βεβαίως ισχύει, που όλοι σχεδόν οι Έλληνες το νοιώθουμε στο "πετσί μας" ότι ισχύει, τότε γνωρίζουν οι Γερμανικές αρχές και η κυβέρνηση τους και το ποιοι ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν. Φυσικά όλοι αυτοί που χρηματίστηκαν, πέραν του ότι είναι απατεώνες, είναι ευάλωτοι και ευκόλως μπορούν να τους εκβιάσουν(ηθικά, πολιτικά). Υπόψη, εμπλέκονται στο σκάνδαλο αυτό και τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα. Δεδομένου του σεναρίου, προφανώς κάποιοι από αυτούς είναι ακόμη βουλευτές ή και αρχηγοί κομμάτων ή ακόμη και πρωθυπουργοί (νυν ή πρώην) και αποφασίζουν για την τύχη μας! Προσέξτε σας παρακαλώ, μη θεωρείτε τίποτε δεδομένο.

Η παραπλάνηση και καθοδήγηση: Θα ήθελα να υπενθυμίσω, πως η δανειακή σύμβαση δεν υπογράφεται και δεν επικυρώνεται επισήμως από τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά από την βουλή των Ελλήνων. Μόνο η βουλή δεσμεύει την χώρα. Η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, ότι η εκάστοτε σύμβαση ή συμφωνία επικυρώνεται με την υπογραφή των αρχηγών των κομμάτων είναι τεχνητή, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και σε καμιά περίπτωση, δεν μπορεί να δεσμεύσει την χώρα και τους βουλευτές της. Με αυτό τον τρόπο, προδήλως προσπαθούν να υπονομεύσουν και να κατευθύνουν την ψήφο των βουλευτών, δίδοντας τους είτε ηθικό άλλοθι. είτε πλασματική αίσθηση περιορισμένης ευθύνης στις αποφάσεις ή θέτοντας τους μια κατάσταση ως τετελεσμένη. Κάτι που δεν ισχύει, τουναντίον μάλιστα! Το Σύνταγμα δίδει την ελευθερία στον βουλευτή να ακολουθήσει την συνείδησή του σε κάθε ψηφοφορία, άρα αναλαμβάνει και την ευθύνη των πράξεων του. Βολεύει βεβαίως αυτό την τρόικα και την Γερμανία, δηλαδή να πείσει ένα ή τρία το πολύ πρόσωπα, προφανώς με κάθε θεμιτό ή και αθέμιτο τρόπο, παρά πολλούς περισσότερους. Είναι οι Γερμανοί που κατέλυσαν ουσιαστικά την βουλή τους και κατόπιν κατέστρεψαν την ίδια την χώρα τους, δίδοντας το δικαίωμα στον Χίτλερ να νομοθετεί αφ' εαυτού. Θα δεχθείτε να κάνουν το ίδιο στην χώρα μας και να υποτάξουν την δημοκρατία μας, διαμέσου του εκάστοτε πολιτικού αρχηγού της κυβερνώσας πλειοψηφίας; Μόνο αυτό, δείχνει τα ταταπεινά τους “ελατήρια” και πως δεν είναι ο κατεξοχήν στόχος τους η “εξυγίανση μας”.

Ο αδρά αμειβόμενος πρόεδρος, αλλά χωρίς θέληση και βούληση: Επιπλέον, είναι απαράδεκτη η αποπομπή κάθε βουλευτή από το κόμμα του, όταν καταψηφίζει ή υπερψηφίζει ένα νομοσχέδιο. Δεν είναι ευθεία προσβολή του ΕλληνικούΣυντάγματος; Θα μπορούσε και στο θέμα των γραπτών δεσμεύσεων των αρχηγών, να επέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το έχω τονίσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια με επιστολή μου, αλλά περί άλλων προφανώς τυρβάζει. Τον ζητώ ξανά δια της παρούσας να μην επιτρέψει εφεξής καμία αποπομπή Έλληνα βουλευτή και αν αυτή συμβεί, να προβεί σε αναπομπή του νόμου - ψηφίσματος που προκάλεσε την αποπομπή. Να μάθει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτέλους να σέβεται το Σύνταγμα. Ζητήστε και εσείς να αλλάξει αυτή η ανήθικη πρακτική. Ένας βουλευτής, αποπέμπεται για άλλους σοβαρούς λόγους και όχι την ώρα ή λίγο μετά από μια ψηφοφορία. Η απόφαση πρέπει να είναι συλλογική, η διαδικασία πρέπει να είναι, διαφανής, δίκαιη και ως εκ τούτου χρονοβόρα (ακρόαση, ένσταση, απολογία κτλ), αλλά δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε αυτά.

Λάθος φάρμακο, αλλά αυξάνουμε την δόση: Μας παρουσίασαν λύσεις ως μονόδρομο. Δεν διαπραγματεύτηκαν καν για τον λαό οι αρχηγοί και οι υπουργοί που εμπλέκονται στην διαδικασία, αλλά διατήρησαν τις θέσεις τους και τα προνόμια τους, μαζί με τα δικά σας. Μάθαμε όλοι για το πρόσφατο φιάσκο του 13ου και 14ου μισθού, οπότε δεν διαπραγματεύτηκαν, ούτε με υπερκομματική κυβέρνηση. Κάντε το εσείς αυτό. Πως θα τους δώσετε την ψήφο σας και θα τους εμπιστευτείτε; Δεν τελείωσε τίποτε! Υπήρχαν και υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Δύσκολοι προφανώς δρόμοι, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Τους έφραζε ο κ. Γ. Παπανδρέου με κάθε τρόπο, φάνηκε και αυτό. Η Κύπρος δεν δανείζεται μόνο από Ευρώπη και μας δείχνει άλλους δρόμους. Αλήθεια πόσοι βουλευτές θα ψήφιζαν το μνημόνιο (το πρώτο) αν ήξεραν την κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν; Κάποιοι διατείνονται πως δεν το διάβασαν, ντροπή τους! Τι δικαιολογία θα βρούνε τώρα; Αναρωτιέμαι αν θα έχει αποτέλεσμα και αυτή η δανειακή σύμβαση, αφού οι ίδιοι παραδέχονται πως χορήγησαν λάθος φάρμακο, δεν το απέσυραν και τώρα μας το χορηγούν ξανά σε μεγαλύτερη δόση. Ε, δεν είναι αυτό οξύμωρο; Δεν είναι σοβαρό επιχείρημα και προβληματισμός; Δεν υπάρχει μόνο η αντιβίωση, υπάρχουν και βιταμίνες! Μπορούν και καλύτερα, αρκεί να ζητήσετε ολική και ριζική επαναδιαπραγμάτευση. Εκ του μηδενός και σαν την Ιρλανδία, που διαπραγματεύτηκε, έθεσε ευνοϊκούς γι αυτήν όρους και τώρα πάει καλά. Λύσεις, χωρίς ελπίδα και προοπτική για τον λαό δεν θα αποδώσουν.

Η απόφαση είναι δική σας: Η τύχη της χώρας είναι στα χέρια σας, μην φοβάστε το λάθος, γιατί είναι κατανοητό και ανθρώπινο, μην κάνετε όμως τυφλά αυτό που θα σας υπαγορεύσουν. Ακούστε και την καρδιά σας, ορθώστε ανάστημα, ο λαός είναι η δύναμη σας. Μην σκεφτείτε μόνο την πολιτική σας καριέρα, κάντε την υπέρβαση, γιατί αυτή η λογική και νοοτροπία σας έφερε κόντρα με την κοινωνία και απωλέσατε την δημοτικότητα σας. Δεν είμαι Γερμανός διοικητής, δεν σας υποδεικνύω τι να κάνετε, μην είστε δεδομένοι σε κανέναν, ψηφίστε ελεύθερα!

Γιώργος