Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Σε ολισθηρό δρόμο και σε σύγχυση ο ΥΠΟΙΚ κ. Βαρουφάκης

Για περισσότερα πατήστε εδώ>>

Στην εκπομπή "στον ενικό" (Δευτέρα 2-3-2015) του Νίκου Χατζηνικολάου, ο προσκεκλημένος της εκπομπής ΥΠΟΙΚ  κ. Βαρουφάκης μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις ιδιωτικοποιήσεις. Ανέφερε - παραδέχθηκε δε, πως κάποιες ιδιωτικοποιήσεις έγιναν σε πολύ χαμηλή τιμή, σχεδόν εξευτελιστική, με αδιαφάνεια και υπήρχε και μόνο ένας υποψήφιος - διεκδικητής της εξαγοράς. Ανέφερε χαρακτηριστικά και την περίπτωση του ΟΠΑΠ.
 
Ως εδώ καλώς, αλλά μετέπειτα ανέφερε πως πάραυτα θα σεβαστεί τον νόμο και δεν θα ανατρέψει μια κατά τα άλλα ανήθικη και λογικά απαράδεκτη δικαιοπραξία - διαδικασία!
Δηλαδή, ο τύπος είναι υπεράνω της ουσίας θέλει μάλλον να μας πει ή πείσει ο κ. Υπουργός.  Όλοι ξέρουμε πως οι νόμοι ψηφίζονται από βουλευτές (άνθρωποι δηλαδή), δεν είναι θέσφατο, ούτε επιβάλλονται από κάποια Θεϊκή ή υπερκόσμια βούληση, αλλά ενίοτε είναι άδικοι και υπηρετούν σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να επιστραφούν τα χρήματα στον ιδιώτη - τωρινό ιδιοκτήτη και αφού και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι η τιμή εξαγοράς ήταν εξευτελιστική, να πουληθεί ο ΟΠΑΠ ή άλλη δημόσια περιουσία, μέσω υγιούς διαγωνισμού σε άλλον ιδιώτη, με πολύ μεγαλύτερα ανταλλάγματα και έτσι και το Κράτος θα ωφεληθεί και ο ιδιώτης (τωρινός "ιδιοκτήτης") δεν θα αδικηθεί, αφού τα χρήματα του θα επιστραφούν.

Όμως ο κ. Βαρουφάκης δεν έμεινε εκεί, διότι το να υπεραμύνεσαι του νόμου δείχνει ενδεχομένως και μια μεγαλοψυχία ή στωικότητα, αλλά έδειξε πως οι προθέσεις του δεν είναι πάντα στωικές και ήπιες, αλλά και αντιφατικές. Δηλαδή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει σε ισχύ και φέτος το ανήθικο φορολογικό καθεστώς και ο ΕΝΦΙΑ (η σημαία της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ), κατάπτυστα δηλαδή νομοθετήματα που αποδείχθηκαν (ειδικά ο ΕΝΦΙΑ) αντισυνταγματικά (και με αποφάσεις δικαστηρίων).

Δείτε και εδώ:
http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=218230
 
Ως γνωστόν το Σύνταγμα είναι ανώτερο - κατισχύει των νόμων, αλλά ο κ. Βαρουφάκης προτάσσει μεν τον νόμο για την προάσπιση του ιδιωτικού συμφέροντος (ενάντια  του Δημοσίου) και αδιαφορεί δε για την καταπάτηση του Συντάγματος και μάλιστα εις βάρος του Έλληνα πολίτη!
 
Ο κατά τα άλλα συμπαθής και ακομμάτιστος υπουργός, προφανώς βρίσκεται σε πλάνη και παραλογισμό, ειδικά με αυτές τις συγκεκριμένες θέσεις του και η Ελλάδα δεν αντέχει τέτοιες "πολυτέλειες" την δεδομένη στιγμή.
Γιώργος Τασκασαπλίδης