Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τα πέντε (5) φιλολαϊκά μέτρα που δεν ελήφθησαν ποτέ.

Εν αναμονή του σφυρίγματος - σινιάλου για να ξεχυθούμε στους δρόμους, ας θυμηθούμε τα παρακάτω:

Πέντε (5) είναι ταμέτρα, που έπρεπε εξ' αρχής να λάβει η Ελλάδα, για να βγει από την οικονομική της κρίση. Κανένα από αυτά, κανένα, επαναλαμβάνω, δεν προκαλούσε, ούτε προκαλεί κοινωνική αναταραχή, αλλά δεν τα επιθυμεί ούτε η τρόικα και ούτε φυσικά οι πολιτικοί μας (τουλάχιστον αυτοί που διαπραγματεύονται με την τρόικα). Οι πολιτικοί αυτοί, πιθανολογώ πως τα "βρήκαν" με την τρόικα, ώστε να μην χάσουν τα δικαιώματα τους, απεναντίας να πλουτίσουν και να ενισχυθούν, να μην θιγεί η ελίτ γενικότερα και φυσικά ως αντάλλαγμα, σχεδίασαν να εξουθενώσουν τον απλό πολίτη (χτυπώντας τους φτωχότερους και κατόπιν τους λιγότερο πτωχούς).

Βεβαίως, θα σκεφτεί κάποιος, οι τροϊκάνοι, που αυτά δεν τα κάνουν στις χώρες τους, γιατί τα κάνουν στην δική μας; Φαντάζομαι, αφενός πως η λύση αυτή, τους προσφέρθηκε από τους "σωτήρες" πολιτικούς μας και αφετέρου, αυτοί δεν είναι εκλεγμένοι από εμάς, ούτε μπορούμε να τους παύσουμε ως λαός, οπότε δεν είχαν λόγο να μην δεχτούν. Άλλωστε, με την ελίτ συνομιλούσαν, συνομιλούν και διαπραγματεύονται ακόμη και σήμερα (με μη εκλεγμένο Πρωθυπουργό μάλιστα), όχι με τον απλό λαό.

Αυτοί δεν έχουν πρόβλημα πολιτικού κόστους, τουναντίον, οι πολιτικοί μας το έχουν, αλλά παρά ταύτα οι πολιτικοί μας ήταν πρόθυμοι να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, εν ονόματι της τρόικας πάντα, προς παραπλάνηση μας. Σε αυτό που γελάστηκαν οι πολιτικοί μας, γι αυτό και εικάζω πως δεν τα βρίσκουν τώρα (αν δεν μας εμπαίζουν, που είναι το πιο πιθανό), είναι στο γεγονός ότι οι τροϊκάνοι δεν θέλουν απλώς να πάρουν τα "χρήματα" τους, μάλλον μόνο αυτό δεν τους ενδιαφέρει τελικά, αλλά να σκλαβώσουν λαούς, οπότε μετά θα έρθει κάποια στιγμή και η σειρά τους (θα τους είναι άχρηστοι αυτοί οι πολιτικοί και ο λαός θα επιθυμεί την "εξόντωση" τους, ακόμη και για ικανοποίηση). Σκλαβωμένους λαούς με άρτο και θέαμα τους υπνωτίζεις.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα μέτρα που ποτέ δεν ελήφθησαν και ακόμη μέχρι σήμερα κανείς τους δεν τα συζητά:

1) Ανάλογη δικαιοσύνη και κρατική διοίκηση με Γερμανία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. Με σωστή δικαιοσύνη και αξιοκρατική - δίκαιη διοίκηση, πείθεται όντως ένας λαός, να ξεχάσει πολλά από τα βάρη που του φόρτωσες, διότι εφεξής θα έχει σωστή αντιμετώπιση. Θα υπάρξει σωστή διαχείριση του πλούτου του Ελληνικού λαού και έτσι θα αποπληρωθεί η τρόικα και ο λαός θα δει μια "άσπρη" μέρα. Φυσικά, στα πλαίσια αυτά, πρέπει οι κλέφτες, οι κακοδιαχειριστές και οι καταχραστές να μπουν φυλακή.

2) Από 50 υπουργούς, πρέπει να πάμε σε 5 υπουργούς (11 έχει η Ιταλία, λίγη αιδώς Αργείοι!). Η τρόικα ποτέ δεν βλέπει απολύσεις - μειώσεις υψηλόβαθμων, αλλά μόνο χαμηλόβαθμων. Γιατί λοιπόν δεν στενοχωρούν - ενοχλούν ποτέ τους πολιτικούς μας; Τυχαίο; Δεν νομίζω. Βγάζει μάτια! Δυο μέτρα και δυο σταθμά τηρούν και ξεμπροστιάστηκαν και οι πολιτικοί μας και οι τροϊκάνοι. Έτσι δεν πείθεται ένας λαός που πλέον πεινάει .

3) Από 13+ τράπεζες, σε 3 τράπεζες (5 έχει η Γερμανία!). Η ισχύς εν τη ενώσει λέγαν οι πρόγονοι μας και το φαγοπότι, εν τη διαιρέσει, γίνεται μάλλον καλύτερα. Τόσες "βδέλλες" στην "ράχη" ενός λαού, να του ρουφούν το αίμα και δεν το θέτουν ούτε ως θέμα προς συζήτηση. Όλες οι τράπεζες πρέπει να σωθούν, αλλά ο 13ος και ο 14ος μισθός πρέπει να κοπεί. Τρόικα και Παπαδήμος είναι τραπεζίτες.

4) Ανώτατες αποδοχές στο δημόσιο έως 3.000 ευρώ (πολύ καλές, τίμιες και δίκαιες απολαβές, ειδικά για αυτούς που εισηγήθηκαν - ψήφισαν - υπέγραψαν και μείωσαν μισθούς των 700 ευρώ). Ποιος με απολαβές 3.000 ευρώ μηνιαίως, θα βγει να διαμαρτυρηθεί στο δρόμο; Κανείς. Δεν το κάνουν όμως, αν και θα εξοικονομηθούν πολλά χρήματα. Αυτοί όμως διαπραγματεύονται, αν πρέπει να μειωθεί περαιτέρω ο κατώτερος μισθός! Θράσος και μόνο θράσος έχουν. Επιπλέον, οι συντάξεις, έπρεπε όλες να είναι όχι μεγαλύτερες από 2.500 ευρώ, αλλά αντ' αυτού, προτείνουν να μειωθούν οι κατώτερες συντάξεις! Φυσικά, οι μισθοί και οι συντάξεις κάτω των 1.000, αλλά και έως των 1.500 ευρώ, δεν πρέπει να αγγιχτούν, σε καμιά περίπτωση.

5) Σωστό αναλογικό φορολογικό σύστημα, ώστε ουσιαστικά οι κατά το Σύνταγμα φοροφυγάδες (δεν τηρείται ουσιαστικά η αρχή της αναλογικότητας), να φορολογούνται και να μην παρουσιάζονται ως δίκαιοι και ηθικοί επιχειρηματίες (η οικονομική ελίτ το κάνει συχνά), μάλιστα κάποιοι εκ των οποίων και πολιτικοί, καλυπτόμενοι πίσω από ανήθικους νόμους, διότι η ηθική πρέπει να καθορίζει τον νόμο και όχι ο νόμος την ηθική. Θυμηθείτε την περίπτωση του κ. Βουλγαράκη, ο οποίος ναι μεν "έφυγε" από το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά οι νόμοι, που του έδιναν το πρόσχημα της ηθικότητας που επικαλούνταν, για να δικαιολογήσει τις πράξεις του (φορολογούνταν λιγότερο), παραμένουν έως σήμερα! Αντ' αυτού, επιπλέον επιβλήθηκαν ανήθικα "Βενιζελικά" χαράτσια, έκτακτες εισφορές, αυξημένα τέλη κυκλοφορίας, διόδια και όπου βρούνε και μπορούνε χτυπάμε τον πτωχό και μέσο Έλληνα. Αν αυτά δεν τα κάνεις εν καιρώ κρίσεως πότε θα τα κάνεις; Πρέπει να στα επιβάλλει η τρόικα για να τα κάνεις; Όχι φυσικά.

Γνωστή η συνταγή που εξυπηρετεί την ελίτ, αλλά σε μια χώρα που πεινάει πλέον, αν υπάρχουν χρήματα πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που τα έχουν και μάλιστα τα έχουν εν αφθονία. Μην πιστεύεται στους πολιτικούς μας. Δεν έλαβαν σχεδόν κανένα σωστό μέτρο μέχρι σήμερα, για να μην πειραχτούν οι ίδιοι. Η Ιρλανδία το έκανε και εν μέρει και η Ιταλία. Είναι η πιο καλοπληρωμένοι πολιτικοί στον πλανήτη αυτήν την στιγμή (η τρόικα, δεν νοιάζεται γι αυτό), εν ώρα δήθεν χρεοκοπίας της χώρας. Ότι ήταν να πάθει η χώρα το έπαθε. Πιστέψτε με, χειρότερα από τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση δεν γινόταν. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, που ήθελε μετά μανίας να φράζει ο Παπανδρέου. Είχε έρθει ο Κινέζος πρωθυπουργός και του έλεγε δεν συνεργαζόμαστε με κράτη που δεν τηρούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για να μην αναφέρω τι έκανε με την Ρωσία, λες και μας περίσσευαν οι φιλικές προς εμάς χώρες. Υποκριτές, κάποιοι έκαναν ότι έκαναν στον λαό μας, με ευχαρίστηση.

Πολιτικοί που δεν σέβονται τον λαό τους, η τρόικα δεν θα τους σεβαστεί (δεν τους σέβεται ήδη και το ομολογούν). Οι τροϊκάνοι πρέπει να φύγουν άμεσα, είναι άκρως επικίνδυνοι. Οι δε δικοί μας πολιτικοί είναι αφελείς μπροστά σε αυτούς. Πρέπει να βγούμε τους δρόμους άμεσα.