Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η άγνωση χώρα

Μαντέψατε την χώρα που έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Γνωρίζετε την χώρα η οποία έχει πενήντα (50) Υπουργούς (περισσότερους υπουργούς από ότι η Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ιταλία μαζί και από τους πιο καλοπληρωμένους στον κόσμο) και διατείνεται πως διέρχεται οικονομικής κρίσης;
- Έχετε υπόψιν το Κράτος, όπου οι μεγάλοι φοροφυγάδες - οφειλέτες του απειλούνται με δημοσίευση των ονομάτων τους στο διαδίκτυο, όταν οι συνεπείς πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν τα "σπασμένα" τους (των φοροφυγάδων και των απατεώνων) απειλούνται με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ξέρετε την χώρα, όπου ένας μπλοφαδόρος, αλχημιστής "Συνταγματολόγος", με έδρα σε πανεπιστήμιο, έκανε ως Υπουργός κουρέλι και λάστιχο το Σύνταγμα της και τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διπλές φορολογίες (υπό μορφή εισφοράς και περισσής πονηριάς) και απειλή για διακοπή ρεύματος στους συνεπείς, πλην μη έχοντες, πολίτες;
- Ακούσατε για την χώρα που δεν δίνουν στοιχεία για αμοιβές διευθυντών του δημοσίου ακόμη και σε βουλευτές (το ανέφεραν στο βήμα της βουλής της) και κάποιοι πολιτικοί λαμβάνουν δύο και τρεις μισθούς σε καιρό οικονομικής κρίσης;
- Το ξέρετε ότι έχει Πρόεδρο Δημοκρατίας που αμείβεται αδρά, αλλά δεν έχει ευθύνη για την κατάσταση της χώρας και δεν μπορεί να αντιδράσει θεσμικά, ούτε και φραστικά;
Πριν την μαντέψετε (δεν την βρήκα ούτε εγώ) αναρωτηθείτε, Θα δανείζατε ή θα πληρώνατε φόρους σε αυτή τη χώρα;

* Ξέρω πως ζορίζεστε, οπότε ορίστε μια μικρή βοήθεια στην μαντεψιά σας από εμένα αν και εγώ ακόμη δεν την βρήκα. Η χώρα αυτή δεν είναι η Ελλάδα, διότι:
1. Η χώρα μας διέρχεται αδιαμφισβήτητα οικονομικής κρίσης (το ανέφερε ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Παπανδρέου αμφότεροι δε φημίζονται για την αξιοπιστία τους, ειδικά ο δεύτερος), άλλωστε η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, που είναι σαν να είμαστε σε πόλεμο χωρίς σκοτωμούς (το ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος, κρίμα που δεν οργανώσαμε κοινό στρατιωτικό συσσίτιο να τρώμε μαζί του όταν έρχεται εδώ στην Καστοριά), οπότε δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει ούτε ένα από τα παραπάνω στη χώρα μας.

2. Έχουμε πέντε (5) Υπουργούς (όταν η Ιταλία έχει ένδεκα, τόσους μας αναλογούν εμάς), οι υπουργοί μας παίρνουν μισθούς πείνας, όπως και οι βουλευτές μας (Υπουργός είναι και ο γνωστός για την αμισθία και φιλανθρωπία του ο κ. Αβραμόπουλος, που ήθελε τσάμπα να μας εμβολιάσει όλους με το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων ή αν θέλετε το εμβόλιο των άπληστων φαρμακευτικών εταιριών).
3. Έχουμε "καϊνάρι" Συνταγματολόγο, πολιτικό και Υπουργό τον κ. Βενιζέλο, που ουδέποτε θα έθετε σε ρίσκο την αξιοπιστία της ιδιότητας του (Συνταγματολόγος), με διπλή φορολογία σε ένα οικονομικό έτος (πόσο μάλλον να την ονομάσει εισφορά αντί φορολογία) και με απειλές για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για μη πληρωμή σε έκτακτη εισφορά (έστω και δίκαιη), διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο μέσο διαβίωσης και ουδείς δύναται να μπλοφάρει ή να "παίξει" με αυτό.
4. Δεν υπάρχουν φοροφυγάδες και μεγάλο-οφειλέτες στην χώρα μας, εδώ έχουμε πόλεμο (ρωτήστε τον κ. Πετσάλνικο περί πολέμου), οπότε τους περάσαμε στρατοδικείο και τουφεκίστηκαν! Όλοι. Δεν κάνουμε αστεία εν ώρα πολέμου.

5. Σε ότι ζητάει και ρωτάει ο Πάνος Καμμένος και η Εύα Καϊλή, η βουλή απαντά, αποκρίνεται άμεσα, επαρκώς και αιτιολογημένα. Τους έχουν αποστομώσει, δεν ξέρουν τι άλλο να ρωτήσουν και απλά καταψηφίζουν ή απειλούν πως θα καταψηφίσουν τους πάντες και τα πάντα.
6. Έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας πραγματικό άρχοντα, μεγάλο φιλάνθρωπο, δεν φείδεται λόγου (όλα στη φόρα, έξω καρδιά) και φυσικά χωρίς ανάγκη χρημάτων (αν θυμάστε δάνεισε παλιά Πρωθυπουργό για την ανέγερση της οικίας του), οπότε δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά στην χώρα μας.
7. Οι πολίτες μας είναι πλέον και λόγω της κρίσης ευσυνείδητοι (απέκτησαν παιδεία μέσω φροντιστηρίων), οικολόγοι (καθαροί δρόμοι, χωρίς σκουπίδια), περήφανοι (δεν παρακαλάνε στα πολιτικά γραφεία, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν πλέον), δεν ζηλεύουν - μισούν τον συνάνθρωπο τους (πρέπει με κάποιους να μοιραστούν τους φόρους), δεν είναι ωχαδερφιστές (τρέχουν και δεν προλαβαίνουν πια), πληρώνουν τους φόρους τους στο ακέραιο (έχουν δίκαιους φόρους και απέκτησαν κοινωνική συνείδηση), εργάζονται σκληρά και τίμια (διότι πλέον υπάρχει αξιοκρατία και ελοχεύει η εφεδρεία), επιλέγουν τους άξιους πολιτικούς (όχι αυτούς που υπόσχονται πως θα τους βολέψουν και τάζουν χρήματα, αλλά αυτούς που έχουν το χρήμα - τραπεζίτες πολιτικούς) και φυσικά οι δανειστές πλέον ήδη νιώθουν ασφάλεια όταν μας δανείζουν (Ελλάδα == money in the bank). 
Ευτυχώς λοιπόν υπάρχουν και χειρότερα!
Γιώργος