Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι "ευγενείς" και η "γενναία καρδιά" της Ελλάδας

Όλοι, θυμόμαστε την δραματική ταινία με τίτλο "Γενναία Καρδιά" (Αγγλιστί: "Braveheart"), όπου ένας Σκοτσέζος πολεμιστής του 13ου αιώνα, ονόματι William Wallace (Μελ Γκίμπσον), μαχόταν για την ανεξαρτησία της χώρας του από τους Άγγλους. Ο δε επικρατέστερος διεκδικητής του θρόνου της πατρίδας του  (Robert the Bruce) και οι ευγενείς της Σκωτίας, δεν τον βοηθούσαν και απεναντίας υπονόμευαν τον αγώνα του, διότι φοβόντουσαν μην θιγούν ή χάσουν τα προνόμια τους και βολευόντουσαν κάτω από την Αγγλική κυριαρχία. Στο τέλος, με δόλιο τρόπο και με αντάλλαγμα αδράς αμοιβής, τον παγίδευσαν και τον παρέδωσαν στον Άγγλο βασιλιά, ο οποίος κατόπιν δημοσίων βασανιστηρίων και εξευτελισμού, τον εκτέλεσε με αποκεφαλισμό.
Ο λαός της Ελλάδας, αυτή την στιγμή, παθαίνει κάτι αντίστοιχο, από την άρχουσα τάξη του (ελίτ), διότι έχει βολευτεί κάτω από την Γερμανική κηδεμονία. Στο ρόλο του Robert the Bruce και των ευγενών, οι κκ Παπαδήμος, Παπανδρέου, Σαμαράς και άλλοι πολλοί βολεμένοι, που εκφοβίζουν τον λαό και τον οδηγούν σε μονόδρομους (αλλά πάντα κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις!!!). Χωρίς αυτήν την κηδεμονία, η πολιτική ελίτ (και όχι μόνο), νοιώθει ανασφαλής και φοβάται μήπως θιγούν τα προνόμια της, οπότε δεν μπαίνει καν στον κόπο να διερευνήσει καμία άλλη εναλλακτική λύση, για να διαπραγματευτεί ουσιαστικά.
Υποκριτές! Πως διαπραγματεύεστε με μια μόνο λύση ως διέξοδο; Αν είναι μόνο μια η λύση για την χώρα, όπως δηλαδή διατείνεστε, τότε γιατί να διαπραγματευτούν οι Γερμανοί και οι τροϊκανοί; Για ηλίθιους μας έχετε ή έχετε για ηλίθιους τους Γερμανούς - τροϊκανούς; Ψήφισμα, επιλογή και διαπραγμάτευση, χωρίς αντιπρόταση και εναλλακτική πρόταση, είναι σαν να μην υφίσταται. Άρα, αυτά που "διαπραγματεύεστε", προφανώς δεν αφορούν τον λαό, αλλά τα προνόμια σας.
Ο δε αντίστοιχος William Wallace, ο μαχητής του λαού, η "γενναία καρδιά" δεν υπάρχει ακόμη ή δεν είναι ορατός, προφανώς γιατί κανείς, την δεδομένη στιγμή τουλάχιστον, δεν θέλει "να βάλει το κεφάλι του στον τορβά".