Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτες και απάνθρωπες οι οδηγίες του Υπ. Οικονομικών για το χαράτσι

Το Ελληνικό Σύνταγμα, στο άρθρο 4 και περίπτωση3 αναφέρει ρητώς: “Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους”. Να αγιάσει αυτός ή αυτοί πουτο συνέταξαν! Αυτό είναι άρθρο Συντάγματος που αξίζει να προασπίσει κάποιος.
Με την ύπαρξη αυτού του άρθρου του Συντάγματος, ένας πολίτης δεν μπορεί να φορολογηθεί από το κράτος, σε βαθμό οικονομικής εξουθένωσης (πόσο μάλλον, σε βαθμό έστω ελαχίστου κινδύνου της διαβίωσης του), όταν υπάρχουν πολίτες που ευημερούν, ζουν μέσα στον πλούτο, τη χλιδή και την ευμάρεια. Αυτό θα ήταν κραυγαλέα καταπάτηση και μηεφαρμογή του Συντάγματος.

Όμως στην παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων τουΥπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 (ΠΟΛ.1244/1-12-2011), περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένωνεπιφανειών, ρητώς αναφέρει: “Ο κύριοςτου ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το τέλος είναι και χρήστης του, διαβιείυπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων, πλην του ακινήτου για το οποίο ζητείται η εξαίρεση και κρίνεται ότι η καταβολή του τέλους θα θέσει, ενόψει των συνθηκών υπό τις οποίεςδιαβιεί, σε προφανή άμεσο κίνδυνο τηστοιχειώδη διαβίωση τουιδίου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά”.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις οδηγίες, το Κράτος αν χρειαστεί θα θέσει σε κίνδυνο την διαβίωση κάποιου (όχι όμως σε άμεσο κίνδυνο), προκειμένου να εισπράξει το χαράτσι! Όμως, σύμφωνα με το Σύνταγμα και με την εις άτοπο απαγωγή αυτού, για να συμβεί αυτό σε έναν πολίτη, τότε κατά αναλογία πρέπει να τουποστούν όλοι οι Έλληνες πολίτες και όσοι διαβιούν στην Ελληνική Επικράτεια. Άρα, για να συμβεί αυτό σε έναν πολίτη, θα πρέπει όλοι οι πολίτες της χώρας, αποδεδειγμένα να είναι κάτω από το όριο φτώχειας και να διατρέχουν κίνδυνο διαβίωσης! Οπότε, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ευτραφής άνθρωπος από μη παθολογικά αίτια, ούτε ένα πολυτελέςαυτοκίνητο, πολυτελές εστιατόριο, ούτε μια πολυτελής κατοικία στην Ελλάδα, διότι θέτει ως όριο για την είσπραξη του τέλους την στοιχειώδη διαβίωση του πολίτη και όχι απλά το χαμηλό εισόδημα.
Δεν νομίζω ότι πρόκειται απλά για μια κραυγαλέα καταπάτηση ή μη εφαρμογήτου Συντάγματος, αλλά για ένα ατόπημα στοιχειώδους λογικής. Όποιος συνέταξε, υπέγραψε και επέτρεψε την δημοσίευση αυτού του κειμένου (επίσημου κειμένου του Ελληνικού Κράτους), είτε είναι ψυχικά άρρωστος, είτε παίζει με τις λέξεις, είτε έχει παντελή έλλειψη αιδούς. Δενμπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση είναι επικίνδυνος, ειδικά με το να είναι σε υπεύθυνη διοικούσα θέση στο Ελληνικό ή οποιοδήποτε Κράτος της υφηλίου.
Γιώργος