Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ο ΕΝΦΙΑ και οι Αντισυνταγματικοί Φόροι, έγιναν πλέον "αριστερό" πατριωτικό καθήκον.


Η αναπληρώτρια υπουργός οικονομικών κ. Ν. Βαλαβάνη, αφενός προσπαθεί να μας φιλοτιμήσει και αφετέρου μας απειλεί ταυτοχρόνως πάλι. Κρατώντας καρότο και μαστίγιο, επικαλείται λοιπόν το πατριωτικό μας καθήκον για να πληρωθούν οι φόροι (το "καρότο") και ότι όσοι δεν πληρώσουν, θα ελεγχθούν από την εφορία (το “μαστίγιο”). Δηλαδή, θα ελεγθούν στο αν μπορούσαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν.
Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τι ακριβώς δήλωσε:
Πραγματοποιώντας την ρύθμιση που προτείνει η κυβέρνηση, όσοι δεν πληρώσαμε ΕΝΦΙΑ – Χαράτσι και άλλους άδικους φόρους (τεκμήρια διαβίωσης εξωπραγματικά, άνεργοι χωρίς εισόδημα που φορολογήθηκαν κ.α.), αποδεχόμαστε τους φόρους αυτούς (ηθικά και νομικά) και η κυβέρνηση μας “χαρίζει” τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις τους (ενώ δικαστικά έχουν ουσιαστικά κριθεί παράνομοι - αντισυνταγματικοί). Επί του παρανόμου δηλαδή κάνουν και χάρες! Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο αν θέλετε.
Άραγε ο Πρωθυπουργός που δεν πλήρωνε και έλεγε πως δεν πληρώνει, τώρα θα πληρώσει; Τι είδους υποκρισία είναι αυτή;
Δηλαδή, εμείς που για την εν λόγω κυρία ήμασταν ήρωες που δεν πληρώναμε τα αίσχη* των προηγούμενων κυβερνήσεων, τώρα μάλλον θα γίνουμε μπαταχτσήδες και μη πατριώτες! Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τους άδικους φόρους δακτυλοδεικτούμενοι, αναξιοπαθείς και μπατίρηδες. Πλέον έχασε την “αίγλη” της η αντίσταση στην φορο-επιδρομή, τώρα ή είσαι πατριώτης ή είσαι μπατίρης - μπαταχτσής!
Κατά τα άλλα θέλουν να μας κουρέψουν το χρέος οι ξένοι, όταν αυτοί το φορτώνουν στον λαό. Θα κάνουν επίσης λογιστικό έλεγχο επονείδιστου εξωτερικού χρέους με σκοπό την διαγραφή του, ενώ από εμάς και με απειλές το θέλουν στο ακέραιο!
Αυτή λοιπόν είναι και η “Αριστερή” ηθική και έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο τρόπος δε που θέλει να επιβληθεί είναι χειρότερος και πιο ύπουλος, από πριν. Προσωπικά δεν πιστεύω πως η ηθική είναι δεξιά ή αριστερή, η ηθική είναι ηθική. Καλό λοιπόν είναι να λαμβάνουμε το μάθημα μας όσοι φανατιστήκαμε και υποστηρίξαμε άκριτα (ή και ακόμη το κάνουμε), κόμματα και ιδεολογίες σε υπέρμετρο βαθμό.
Η κ. Βαλαβάνη θα πρέπει όπως υπαινίσεται να αρχίσει τους ελέγχους μάλλον από εμένα που συντάσσω το παρόν, διότι εσκεμμένα δεν πλήρωσα χαράτσια με οποιαδήποτε ονομασία (ΕΝΦΙΑ – ΕΕΤΗΔΕ), διότι είναι κλεψιά και τους κλέφτες δεν τους ενθαρρύνουν. Τα δε χρήματα που απέκτησα ήταν και είναι λίγα, νόμιμα και φορολογημένα. Φόρο στο φόρο με προσαυξήσεις - πρόστιμα και μετά δήθεν χάρες δεν ανέχονται όσοι το μυαλό τους ακόμη λειτουργεί. Αν θέλει η κυβέρνηση να ψάξει, αλλά να αξίζει τον κόπο και να συλλέξει πολλά χρήματα, να αρχίσει από τις λίστες (Λαγκάρντ και όχι μόνο), διότι έως τώρα ούτε αυτές μπόρεσε να ψάξει και να ασκήσουν - κρατήσουν και λίγο την αιδώ τους προς τον λαό.
Γιώργος Τασκασαπλίδης

*Ως αισχροί - επονείδιστοι φόροι αναφέρονται οι φόροι που δεν λαμβάνουν υπόψιν το εισόδημα ή/και φορολογούν φορολογημένο εισόδημα.