Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Μέτρα 100 δις ευρώ που η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει!




Όταν οι οικονομολόγοι παγκοσμίου βεληνεκούς "σπάνε το κεφάλι τους" να βρουν έσοδα (αφού εισηγήθηκαν απευθείας οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων και κλάταραν την οικονομία), όταν η "πρόστυχη" Ελληνική Δικαιοσύνη, επιδικάζει - επιδίκαζε αντισυνταγματικά τα χαράτσια, αλλά τα επέτρεπε - επιτρέπει προσωρινά λόγω έκτακτων αναγκών και τελικά ο φόρος διατηρείται εσαεί, ως αντισυνταγματική την περικοπή συντάξεων, μισθών (ειδικά των δικαστών) και όταν οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, ουδείς στην εκάστοτε κυβέρνηση εισηγείται ή εισηγήθηκε τα παρακάτω πολύ πιο δίκαια μέτρα (παρασάγγας δικαιότερα), που κάποια από αυτά εφαρμόζονται σε χώρες που αναμφισβήτητα ευημερούν!

  1. Φορολόγηση χρημάτων που έφυγαν με εμβάσματα στο εξωτερικό και ειδικά στην Ευρώπη - Ελβετία (και όχι μόνο όμως) και έρευνα όλων των λιστών τύπου Λαγκάρντ. Η ίδια η κυβέρνηση πιστεύει πως θα αποφέρει 50 δις ευρώ, αλλά δεν το κάνει και ούτε μάλλον θα το κάνει.
  2. Φορολόγηση των κερδών και περιουσιακών στοιχείων υπεράκτιων εταιριών (που έχουν ή μετέφεραν τις μίζες τους και οι πολιτικοί) και όχι των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Είναι εν πάση περιπτώσει αδιανόητο να φορολογηθούν οι αγρότες και να αυξάνεται ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και δεν υλοποιείται αυτό.
  3. Καθόλου ή ελάχιστη σύνταξη να δίδεται εφόσον υπάρχει εισόδημα που υπερβαίνει της συντάξεως κατά κάποιο ποσό και καμία σύνταξη εφόσον υπάρχουν ικανά περιουσιακά στοιχεία. Πόσο πιο δίκαιο είναι να στερηθεί την σύνταξη του κάποιος με ικανά να ζήσει και να ευημερήσει εισοδήματα και περιουσία, από έναν ανάπηρο ή άπορο; Το μέτρο αυτό ισχύει στην Αυστραλία, Σκανδιναβικές χώρες κ.α..
  4. Κατάρτιση περιουσιολόγιου και φορολόγηση της μεγάλης και πολύ μεγάλης περιουσίας.
  5. Καμία - ελάχιστη κομματική επιχορήγηση. Για να διασφαλιστεί κάποιος που έχει λιγότερους οικονομικούς πόρους από κάποιο άλλο, δεν θα επιτρέπεται καμία κομματική διαφήμιση (ηλεκτρονικά, σε ΜΜΕ ή σε χαρτί) ή θα γίνεται ως κάποιο χαμηλό όριο, οπότε δεν χρειάζεται εξαιρετικά χρήματα ένας εκλογικός αγώνας. Άλλωστε, ουδέποτε έκαναν ορθή χρήση αυτών των χρημάτων, έλαβαν αποδεδειγμένα μαύρο χρήμα στα ταμεία τους και χρωστούν και το δημόσιο!
  6. Μείωση μισθών και επιχορήγηση - αποζημίωση των βουλευτών, τουλάχιστον κατά 50%, αφού όλα τα μνημόνια που χρειαζόταν οι σύμβουλοί τους να τα διαβάσουν και να εκφέρουν άποψη, τα ψήφισαν (όλα) με κατεπείγουσα διαδικασία και μάλιστα κάποιοι δεν τα διάβασαν καν! Ποιος ο λόγος λοιπόν της υψηλής αμοιβής τους, αφού το ίδιο το σύστημα που τους χρηματοδοτεί δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιήσουν την δυναμική των χρημάτων που λαμβάνουν;
  7. Γενναία μείωση και οροφή στις απολαβές - μισθούς υψηλόβαθμων στελεχών. Το έκανε η Κύπρος και δεν πείραζε τους κατώτερους ή κατώτατους μισθούς και η οικονομία της έτσι δεν κατέρρευσε.  
  8. Καμιά δημόσια υπηρεσία στα ενοίκια, εφόσον υπάρχουν κρατικά κτήρια που είναι άδεια ή έρημα.
  9. Ακύρωση των νόμων που χάρισαν φόρους σε εφοπλιστές (την ώρα που φορολογούσαν τον καρμοίρη πολίτη οι αδιάντροποι!) και φορολόγηση τους και για εποχές που δεν ερευνήθηκαν από το κράτος.

Όλα αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν άμεσα (το πρώτο έτος) 50-70 δις ευρώ και σε βάθος τριετίας άνω των 100 δις ευρώ και καμιά κοινωνική διαταραχή και δράμα!