Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Καταρρέει το Ελληνικό κράτος σε κάθε επίπεδο. Στο χειρότερο σημείο οι κεντρικές υπηρεσίες του Κράτους, δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο.



Σοβαρά προβλήματα διαφαίνονται στην παρακάτω επιστολή που στάλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών (προωθήθηκε μετέπειτα και στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης), το σχετικό βίντεο και έχει σχέση με τον τηλεφωνικό αριθμό 1142, ο οποίος συστηματικά και μάλλον σκοπίμως δεν λειτουργεί. Όμως δεν είναι το χειρότερο αυτό, είναι πως όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω (στα δύο ηλεκτρονικά μηνύματα) δεν λειτουργεί ούτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) του Υπουργείου Εσωτερικών και γενικότερα δεν υπάρχει άμεση αντίδραση - απόκριση του κράτους και του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος δείχνει πως έχει καταρρεύσει.

Δείτε το σχετικό βίντεο που αποδεικνύει την μη λειτουργία της υπηρεσίας:


Μήνυμα 1ον:


προς:el@ypes.gr
ημερομηνία:23 Ιανουαρίου 2016 - 9:07 μ.μ.

Θέμα:"Συστηματική μη λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1142, αριθμού πληροφόρησης και καταγγελιών για το κάπνισμα."



"Καλησπέρα σας, σε περίπτωση αναρμοδιότητας παρακαλώ να διαβιβάσετε το παρόν αρμοδίως.


Η Ελλάδα είναι δυστυχώς η μόνη χώρα στα Βαλκάνια που δεν τηρεί τον νόμο περί καπνίσματος. Ακόμη και η Αλβανία προσφάτως, αλλά και τα Σκόπια και η Βουλγαρία τηρούν αυστηρά τον νόμο περί καπνίσματος και δεν παρατηρείται αυτό το "Ελληνικό" φαινόμενο, δηλαδή να καπνίζουν οι θαμώνες, μάλιστα απροκάλυπτα σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. 
Από πληροφόρηση που είχα μέσω ενός φίλου μου, ο αριθμός 1142 δεν λειτουργεί ή κανείς δεν απαντά. Συγκεκριμένα ο φίλος μου Κωνσταντίνος Αβραμίδης (επέμενε να αναφέρω το όνομα του), μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά του επισκέφθηκαν καφετέρια που οι πελάτες κάπνιζαν ελεύθερα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει κυρίως λόγω της υγείας των παιδιών του.
Κατόπιν απευθύνθηκε στο υγειονομικό, του είπαν πως γνωρίζουν το φαινόμενο αλλά είναι λίγοι ως άτομα για να το ελέγξουν. Προέτρεψαν αυτόν να αναφέρει το γεγονός στον τηλεφωνικό αριθμό 1142 και πως τότε αυτοί θα δράσουν ανάλογα. 
Εντέλει τηλεφώνησε πολλάκις στο 1142 και κανείς δεν απαντούσε! Προσπάθησα να επικοινωνήσω και εγώ με το 1142 για να δω αν αυτό που μου ανέφερε είναι αληθές. Το τηλέφωνο όντως δεν απαντά, εδώ και μέρες και συνήθως βγάζει έναν σταθερό ήχο (μάλλον έχουν κατεβάσει το ακουστικό!!!).
Θα ήθελα να γνωρίζετε πως δικαίωμα να βγαίνουν να διασκεδάζουν και να δουλεύουν σε μαγαζιά έχουν και αυτοί που δεν καπνίζουν ή ακόμη χειρότερα αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας (άσμα, αναπνευστικά προβλήματα, καρκινοπαθείς σε θεραπεία κ.α.), αλλά δεν μπορούν να το πράξουν.
Συνήθως υπάρχουν δύο ειδών δικαιολογίες τις οποίες αντικρούω παρακάτω με παραδείγματα:
1. Ο νόμος είναι μεροληπτικός και άδικος στους καπνίζοντες. Έτυχε μάλιστα να συμφάγω και μια Βουλευτίνα που κάπνιζε (δεν την καταγγέλλω, ούτε θα αναφέρω το όνομα της), η οποία μου ανέφερε πως δεν τηρεί τον νόμο γιατί τον θεωρεί πως είναι αντισυνταγματικός (στερεί ελευθερίες) και δεν τον ψήφισε. Δεν στηρίζει όμως και όσους εναντιώνονται στον ΕΝΦΙΑ, που αποδεδειγμένα είναι αντισυνταγματικός και προφανώς ερμηνεύει τον νόμο κατά το δοκούν, όπως της συμφέρει δηλαδή, και αυτό κάνουν όλοι αυτοί που προβάλλουν - επικαλούνται αυτό το επιχείρημα. 
2. Ότι η απαγόρευση μειώνει τα ποσοστά εξόδου και τον τζίρο των μαγαζιών. Αυτή η δικαιολογία αν ισχύει, ισχύει και για τις άλλες χώρες και εν πάση περιπτώσει η υγεία είναι σε πρώτη προτεραιότητα.      
Σας παρακαλώ να διερευνήσετε την υπόθεση αυτή, το ότι δηλαδή ο τηλεφωνικός αυτός αριθμός (το 1142) συστηματικά δεν λειτουργεί και αφού όλοι σχεδόν καταπατούν τον νόμο, να μου αναφέρετε πόσα πρόστιμα έχουν καταγραφεί το προηγούμενο έτος (το 2015 στην Περιοχή της Καστοριάς που διαμένω), διότι αν τα πρόστιμα είναι ανάλογα της παρανομίας που επικρατεί, τότε θα πρέπει το κράτος να έχει βρει μια πολύ σημαντική πηγή εσόδων!  

Με εκτίμηση,

Γιώργος Τ*************"

Όμως, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του υπουργείου δεν λειτουργεί! Έλήφθη δε το παρακάτω μήνυμα από τον εξυπηρετητή (server) του ΟΤΕ:

"This is the mail system at host polaris.otenet.gr.
I'm sorry to have to inform you that your message could notbe delivered to one or more recipients. It's attached below.
For further assistance, please send mail to postmaster.
If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message." 

Κατόπιν υπήρξε καταγγελία των παραπάνω στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, στην οποία αφού προωθήθηκε το παραπάνω μήνυμα, αναφέρθηκαν τα εξής:

Μήνυμα 2ον:

προς:ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ <gge@ggk.gr>
ημερομηνία:26 Ιανουαρίου 2016 - 10:42 μ.μ.

"Αξιότιμε εκπρόσωπε της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης,
Απέστειλα το παρόν προωθημένο μήνυμα για την μη λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1142, στο Υπουργείο Εσωτερικών και διαπίστωσα πως ούτε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (E-mail) λειτουργεί.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες."

Αναφορά παράδοσης ή επιβεβαίωση λήψης, του δεύτερου μηνύματος δεν υπήρξε από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, αλλά ούτε και απόρριψη του μηνύματος. Παλαιότερα όμως, υπήρχε (κατά περιόδους) είτε αυτόματη, είτε μη αυτόματη επιβεβαίωση και αριθμός καταχώρησης του μηνύματος, μάλιστα αυθημερόν. 
Η διαφάνεια και η προστασία - εξυπηρέτηση του πολίτη γενικότερα φαίνεται πως δέχονται ουσιαστικό πλήγμα και οπισθοδρόμηση. Η κατάσταση για όσους αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα των παραπάνω είναι απελπιστική.