Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα κατά της δημοκρατίας!


Παγκόσμια πρωτοτυπία για την Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη χώρα που θα έχει σε πρώτη προτεραιότητα τους δανειστές της και όχι τους πολίτες της! Δηλαδή, θα δημιουργηθεί κλειστός λογαριασμός, όπου κατά προτεραιότητα θα αποπληρώνονται οι πιστωτές της χώρας και μετά οι άλλες ανάγκες της χώρας. Υπογράψαμε μνημόνιο, που διασφαλίζει τους πιστωτές και όχι την χώρα και τους πολίτες της.

Είναι τοις πάσι γνωστό, πως όταν μια επιχείρηση δηλώσει χρεοκοπία, τότε κατά προτεραιότητα, πληρώνονται οι υπάλληλοι και κατόπιν οι πιστωτές της εταιρίας. Τώρα φανταστείτε, πόσο καλύτερα και σε ποια προτεραιότητα, έπρεπε να είναι ο λαός και ο πολίτης, σε ότι αφορά το κράτος. Δεδομένου ότι, θωρακίζεται από μια εθνική κυριαρχία και το εθνικό δίκαιο. Κι όμως, το Ελληνικό Κράτος, πλέον θα συμπεριφέρεται στους πολίτες του, χειρότερα από ότι μια εμπορική εταιρία και ένα εργοτάξιο.

Αυτό, είναι άκρως οξύμωρο, σε μια δημοκρατία και δεν μπορεί να ισχύσει. Σε μια δημοκρατία, μόνο από την ετυμολογική εξήγηση του όρου “δημοκρατία”, ο δήμος ή ο λαός έχει την εξουσία, άρα ουσιαστικά ζητείται από τον λαό, να παραχωρήσει την εξουσία του, υπέρ των πιστωτών του. Από το προσκήνιο, ο λαός να μπει στο παρασκήνιο. Αυτό είναι ανήθικο, αντιδεοντολογικό και δεν συνάδει με την κοινή λογική. Επιπλέον, στην δημοκρατία, οι αποφάσεις, οι απόψεις και η ετυμηγορία του λαού μεταβάλλεται, οπότε δεν μπορεί μια κυβέρνηση ακόμη και με νωπή εντολή του λαού, να παραχωρήσει τα δικαιώματα του λαού εσαεί ή μέχρι να επιτευχθούν κάποιοι οικονομική στόχοι (αν ποτέ επιτευχθούν). Θέλουν μάλιστα, να γίνει ανάλογη προσθήκη στο Σύνταγμα (δεσμεύτηκαν ήδη, εξ' όσων ακούστηκαν, οι ηγέτες μας, λες και είμαστε δεδομένοι!). Σε λίγο, το Σύνταγμα αντί να υπηρετεί και να διαφυλάσσει, το δίκαιο, την δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία, θα υποδουλώνει τον λαό και ο λαός θα υπηρετεί το Σύνταγμα.

Καμία οικονομική οφειλή και καμία ανάγκη, δεν δικαιολογεί τέτοιες αλλαγές στο πολίτευμα. Δεν μπορεί κανείς να δικαιολογήσει πολιτικούς, μόνο από το γεγονός ότι συζήτησαν τέτοια θέματα, πόσο μάλλον στο να δεσμευτούν σε τέτοια θέματα. Το ότι οι Γερμανοί παραχώρησαν στον Χίτλερ να νομοθετεί και να λαμβάνει μόνος αποφάσεις (ουσιαστικά υποκατέστησαν τις τρεις εξουσίες σε ένα πρόσωπο), δεν σημαίνει πως τώρα θα το επιβάλλουν σε εμάς, στην Ελλάδα τη γενέτειρα της δημοκρατίας, μέσω των πολιτικών ηγετών μας και διάφορων παρατρεχάμενων τους. Δεν είμαστε Γερμανία, ούτε Γερμανοί και δεν υπακούμε τυφλά σε κανέναν, πόσο μάλλον σε μη εκλεγμένο από τον λαό παράγοντα (δηλαδή, που δεν τον επιλέγουμε και δεν μπορούμε να τον διώξουμε).

Σε μερικά πράγματα πρέπει λες ΌΧΙ, ακόμη και αν είσαι δικτάτορας. Το έκανε ακόμη και ο Μεταξάς. Αρχηγοί, πολιτικοί, πλούσιοι, βολεμένοι και γερμανοτσολιάδες που δεσμεύτηκαν, χωρίς την έγκριση του λαού και της βουλής, πρέπει να μπουν στον κάλαθο των αχρήστων, διότι θα θελήσουν μελλοντικά, να επιβάλλουν τις δεσμεύσεις τους, με εκβιασμούς (τύπου μνημόνιο 10 ή χάος), με κομματική πειθαρχία και με υποκριτική επίδειξη πατριωτισμού στο κοινοβούλιο, επιβάλλοντας διάφορα ψηφίσματα και τροποποίηση του Συντάγματος. 

Ως Έλληνες, προσφέραμε στον κόσμο την δημοκρατία, τώρα μας ζητείται, να εισάγουμε νέα ήθη και έθιμα, αντίθετα σε αυτά που προσφέραμε, τα οποία αργότερα θα υιοθετηθούν από όλη την υφήλιο (δεν νομίζω πως το πρόβλημα όλου του κόσμου είναι η Ελλάδα, ούτε αυτοσχεδιάσουν μόνο για μας). Θα τους ανοίξουμε την όρεξη, αν το ανεχθούμε, οπότε δεν πρέπει να σκεφτούμε ιδιοτελώς και να σκεφτούμε μόνο το σήμερα και το πως θα βολευτούμε πρόσκαιρα. Οι λαοί της Ευρώπης άρχισαν να μας συμπαθούν, ας τους δείξουμε, πως ακόμη και σήμερα, βαδίζουμε στα χνάρια των προγόνων μας.   

Πρέπει να αντιδράσουμε εγκαίρως, με την ψήφο μας και όχι μόνο. Το οφείλουμε στους προγόνους μας.