Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η δις πολιτική τρέλα τα επιτρέπει όλα.


Σε αυτήν την χώρα πολλοί πούλησαν τρέλα και ως λαός την αγοράσαμε ακριβά. Από το σύνθημα έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο), στο λεφτά υπάρχουν και στο σχίσιμο των μνημονίων.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε. Αλλά σε μια περίπτωση τον δημαγωγό τον επιβραβεύσαμε δις! Ναι ο Ανδρέας Παπανδρέου πουλούσε τρέλα - τρελίτσα, όταν το κεντρικό του σύνθημα ήταν το έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, αλλά ακριβώς το αντίθετο έπραξε παρά αυτό που υποσχέθηκε και παιάνιζαν οι οπαδοί του!

Στις επόμενες εκλογές (και τότε οι "αριστεροί" αυτόν ψήφιζαν) τον ξαναψήφισαν και τον εξέλεξαν εκ νέου! Τον επιβράβευσαν δηλαδή και ακόμη και σήμερα όταν κάποιος τους το αναφέρει, χαζογελάνε και σου κλείνουν το μάτι πονηρά. Επιχειρήματα δεν υπάρχουν αλλά βεβαίως, τότε το δανεικό χρήμα έρεε (το 1978 ήταν ο τελευταίος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και με την παγκόσμια κρίση πετρελαίου ως επιβαρυντικό στοιχείο) και ο προϋπολογισμός της χώρας ήταν πλέον άκρως ελλειμματικός επί ΠΑΣΟΚ (και άνευ κρίσεως πετρελαίου), αλλά κάποιοι πεινάλες λιγουρευτήκαν τα ψίχουλα που έπεφταν συχνά και διαρκώς από το τραπέζι των οργίων που το πολιτικό σύστημα είχε στήσει και η αλήθεια ή το ψέμα δεν είχαν μάλλον καμία απολύτως για αυτούς σημασία.

Αυτή η τρελίτσα δεν πρέπει να επαναληφθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να επιβραβεύεται το αντίθετο των κεντρικών συνθημάτων των κομμάτων που εκλέγονται στην εξουσία γιατί μετά όλα επιτρέπονται! Ας αναλάβουμε επιτέλους τις ευθύνες μας.